28 december

Hej!

Det är nästan komiskt för hur mycket man drar sig för att göra vissa saker, som att plugga exempelvis. Jag har en hel hög med böcker jag skulle ha behövt läsa nyss (återigen, jag måste hitta sladden till kameran så jag kan visa bilder) men ändå sitter jag och gör mest andra saker.
Tycker det är deprimerande att solen håller på att gå ner nu, trots att klockan inte ens är ett. Jag som hade tänkt ta med Nova på en långpromenad i skogen men nu går ju inte det. För vi måste vara hemma tills Fredrik åker till jobbet kring 15.15 och innan dess är det nog beckmörkt. Återigen dålig planering, haha.

Men glad är jag ändå, såg precis att jag fått tillbaka tentan och portfolien och båda är godkända. Nu har jag alltså på papper att allt jag gjort denna termin hittils är godkänt, skönt!
Jag också nyss antagningsbeskedet till att jag kommit in på kursen "funktionshinder och handikapp - arbetsliv & sysselsättning 7,5 hp". Tycker ju att "funktionshinder och handikapp - individuella och sociala perspektiv" är intressant och ville därför läsa mer i ämnet, men lyckades självklart missa sista ansökningsdag och hamnade därför som 8e reserv i första urvalet. Men nu i andra kom jag tydligen in, väldigt kul!
Sen finns det en till "kategorisering & bemästring" som jag vill gå och kom in på förra gången jag sökte, men sen har jag inte fått någon mer information. Knepigt, men det löser sig nog. Annars får jag väl helt enkelt söka om den till HT -11.
Dock tycker jag faktiskt att det är sjukt att det finns så pass få kurser inom handikappvetenskap. Själv skulle jag vilja läsa mer om intellektuella funktionshinder men jag kan inte hitta något om detta på Umeå Universitet. Inte finns det heller något program inriktat på omvårdnad om intellektuellt funktionshindrade. Tror jag får börja söka över hela Sverige ifall jag vill hitta mig någon utbildning inom området. Eller helt enkelt bara jobba mig upp.
Annars får jag väl ta plan B och bli jurist inriktag på diskriminering (och liknande) av funktionsnedsatta.
Fast ja, allra helst vill jag jobba med att utföra aktiviteter och liknande med intellektuellt funktionshindrade, alltså något liknande till exempel Glada Hudik-teatern. Men teater är nog inte min grej, haha.



Glada Hudik-Teatern
(bild från google)

21 December

Hej!

Här har det sannerligen varit dött väldigt länge. Egentligen är det nog inte lönt att lova att jag ska bättra mig, för det lär nog inte hända. Jag tänker hela tiden på att jag har massor att skriva om på bloggen, men det slutar alltid i att jag glömmer bort det ändå. Ja ja, så är livet.

För mig ser livet lite annorlunda ut än sen sist. Det fungerade inte riktigt på jobbet, arbetstiderna var ohållbara både med tanke på min och Fredriks relation och med mina studier. Fick helt enkelt lösa det med att ta studielån och studera på heltid. Så här i slutet på första terminen måste jag säga att det nog är det bästa jag har gjort, för att studera på 150% och samtidigt jobba hade aldrig fungerat. Tyvärr.
Dock går det alltid fler tåg så jag sörjer inte.

Just nu har jag och Fredrik massor av framtidsplaner, spännande och otroligt roliga. Nu får vi bara hoppas på att allt går i lås också. Men det är jag rätt säker på att allt gör, i sinom tid så.

Mitt i allt julstök är jag i alla fall dyngförkyld. Fredrik också fast hans verkar ha gått över, peppar peppar. Kan det vara min kära mor som smittat oss måntro? Vi i sin tur har smittat ner flera av våra kompisar, hihi.
Men till i morgon MÅSTE jag vara frisk, oavsett vad min kropp tycker. För då kommer det fyra stycken hit för att göra naglar, plus att vi har äran att vara hundvakt såhär över jul. Känns som att kroppen inte har något annat val än att bli frisk då, annars lär det bli väldigt tungt. Annars lär nog nagelrengöringen rensa luftrören, jag vette tusan vad det är för något, skulle gissa på något acetonliknande. Luktar stark som tusan och man får verkligen passa sig för att ha näsan allt för nära.
Nej, nu måste jag nog gå och ställa i ordning allting inför imorgon. Redan klockan tio kommer den första, huah! Jag som är van att vända dygnet lite fööör mycket.

Puss&kram!

(Så fort jag har lokaliserat den saknade kamerasladden ska jag ladda upp bilder, tills dess får ni hålla tillgodo utan bilder.)

RSS 2.0